top of page

משרדנו יזם שיתוף פעולה פורץ דרך בין חברת ברוול לקיבוץ יטבתה

קיבוץ יטבתה וחברת ברוול חתמו על הסכם שיתוף פעולה להקמת מתקן ייצור מסחרי לייצור חלבון אלטרנטיבי מבוסס מיקרו-אצות ומוצרים נלווים לתעשיית המזון והמשקאות. המתקן, אשר יוקם בסמוך לקיבוץ יטבתה, יתבסס על טכנולוגית גידול האצות החדשנית של ברוול, ויכיל את מיכלי ההתססה הגדולים מסוגם בעולם. המיכלים, שגודלם מגיע ל 30,000 ליטר, ייצרו בשיא התפוקה בנפח של 900,000 ליטר על מנת לתמוך בביקוש הגובר לחלבונים אלטרנטיביים וחומרי גלם מהצומח בישראל ובשוק האירופאי.


קיבוץ יטבתה הנמצא בדרום הערבה, היטיב לצפות את המגמות בעולם בתחומי הקיימות, החלקאות, והמזון וביצע מספר רב של השקעות מתקדמות בתחומים אלו. קיבוץ יטבתה מחזיק בשותפות עם חברת שטראוס במחלבות יטבתה, המובילה את שוק משקאות החלב בישראל.


ברוול מפיקה חלבון לתעשיית המזון שמקורו במיקרו אצות. החלבון של ברוול נייטרלי בטעם ובצבע וביכולתו להתחרות במחירים של החלבונים המובילים בתעשייה, כגון אפונה וסויה בהם משתמשות חברות כמו Impossible foods ו-Beyond meat. . שימוש בחלבון של ברוול יאפשר ליצרניות מזון אלטרנטיבי ממקורות צמחיים להביא לצרכנים מוצרים במחירים אטרקטיביים, טעימים ומזינים (ערך חלבון גבוהה) יותר מכל מוצר אשר קיים כיום על המדף. הטכנולוגיה החדשנית של Brevel הינה הראשונה בעולם המאפשרת גידול מיקרו-אצות בקנה מידה תעשייתי באמצעות תהליכי התססה (Fermentation) מבוססי סוכר בשילוב עם אור המאפשר פוטוסינטזה. התוצאה היא היכולת להפיק חלבון ניטרלי בצבע ובטעם שהינו תחרותי במחיר עם חלבונים המופקים כיום מאפונה וסויה.

החלבון של Brevel פותר שניים מהאתגרים המרכזיים בפניהם ניצבים יצרני מוצרים מבוססי צמחים (Plant based), שהינם הערך התזונתי הנמוך של מרבית המוצרים בתחום, והיעדר מקורות חלבון צמחי בעלי טעמים עדינים שלא משפיעים לרעה על הטעם והמרקם של מוצרי הקצה. הטכנולוגיה הייחודית בה ייבנה המפעל החדש תתמוך במטרתה של ברוול להפוך את החלבון מבוסס מיקרו-אצות לבחירה הראשונה של כל יצרן מזון בעולם, וזאת בזכות התכונות העדיפות שלו על חלבונים אחרים ובזכות המחיר התחרותי שלו.


מתקן הייצור שיוקם בשיתוף עם קיבוץ יטבתה, הוא הראשון מסוגו שיוקם בישראל וצפוי להיות הראשון מבין מספר רב של מתקנים שיוקמו ברחבי העולם על ידי ברוול. ברוול צופה כי החלבון האלטרנטיבי שהיאמייצרת כיום יהווה מרכיב במוצרים מזון שיעלו על המדפים כבר במהלך הרבעון הראשון של 2023.


בהתאם להסכם שנחתם בין שני הגופים ברוול צפויה להיות אחראית על ההיבטים הטכנולוגיים של המפעל ובכללם בניית והתקנת המערכות השונות ובכללם מיכלי ההתססה וכן מירב המערכות התומכות בשלבי התהליך השונים. בנוסף ברוול תספק את הידע והקניין הרוחני הנדרשים לבנייה ותפעול של מתקן הייצור והציוד, [כולל תוכניות ומפרטים עבור כל המכונות והציוד] וכן את כל המידע והחומרים הנדרשים לגידול המיקרו-אצות והפקת מגוון חומרי הגלם מהן.


"יטבתה גאה להמשיך ולהוביל את התעשייה הישראלית ולבנות מתקן ייצור מסחרי חדשני בסדר גודל משמעותי, שייצר חלבון מבוסס מיקרו-אצות בכמויות שיאפשרו לשפר את הביטחון התזונתי של מדינת ישראל ולייצא לשווקים חדשים", אומר חנן שושן, מרכז המשק של יטבתה. "יטבתה מחויבת למציאת פתרונות ברי קיימא לצורך להזין את אוכלוסית העולם ההולכת וגדלה ומאמינה שעולם החלבון האלטרנטיבי, הוא נדבך מרכזי בכך. ההסכם עם ברוול הוא צעד משמעותי בכיוון הזה".


"ההסכם עם יטבתה הוא אבן דרך בעולם החלבון האלטרנטיבי המבוסס על מיקרו אצות בפרט והמבוסס מיקרואורגניזמים בכלל. מתקן ייצור בקנה מידה זה יאפשר לברוול לעשות צעד משמעותי להגשמת החזון שלנו: להפוך לבחירה המועדפת של חלבון מהצומח על ידי יצרני מזון וצרכנים בעולם", אומר יונתן גולן, מנכ"ל ומייסד שותף של ברוול. "אנחנו פועלים באופן רציף ועקבי על מנת לפתור את אתגרי התזונה הגדולים ביותר שקיימים כיום בעולם. אנחנו עושים זאת על ידי יצירת ואספקת חלבון צמחי שהוא באמת בר-קיימא אבל לא מתפשר על איכות, צבע וטעם ניטרליים, ובסופו של דבר גם משתלם כלכלית לצרכנים וזמין במחירים תחרותיים לחלבונים הקיימים בתעשייה."


ההיכרות והחיבור העסקי בין חברת ברוול לקיבוץ יטבתה נערכו על ידי משרד עו"ד אסטליין ושות', המייצג חברות ומשקיעים רבים בתחומי הקיימות והטכנולוגיה המתקדמת לחקלאות ולמזון. "ברוול הינה אחת החברות המרשימות בעולם בתחום ייצור החלבון האלטרנטיבי לתעשיית המזון, וקיבוץ יטבתה אשר היטיב לצפות את המגמות בעולם בתחומי הקיימות, החקלאות והמזון, ביצע מספר השקעות מעניינות בתחומים אלו. עבורנו החיבור בין השניים היה פשוט מתבקש." מסר עו"ד יאיר אסטליין.

0 תגובות

תגובות


bottom of page